Publicerat 30 augusti, 2016

En smygtitt på Urban Escape

Först framåt våren öppnar de första publika delarna. Men redan idag lättade Urban Escape på förlåten till vad som kommer att bli en rejäl omdaning av ett helt citykvarter.

Henriette Johansson, marknadsområdeschef för AMF Fastigheters jätteprojekt Urban Escape, tog emot på byggarbetsplatsen som pågår för fullt bakom skärmarna i Gallerian. Än så länge fick vi nöja oss med en bild av hur den nya framtida entrén från Brunkebergstorg kommer att te sig.

[ Annons ]

Ett par återkommande ord i hennes presentation ger en god idé av vad det är man vill skapa:  nya flöden, öppet, välkomnande, mötesplatser…

Urban Escape Stockholm växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg och består av fem fastigheter, fyra gator och två torg.

Det hela startade när flera stora hyresgäster flyttade ut från city. Istället för att se till varje enskild fastighet bestämde sig AMF fastigheter för att ta ett större grepp. Bygget kommer att pågå till 2019 och kommer att utöka fastighetsarean från befintliga 95 000 till cirka 130 000 kvadratmeter.

Den mest anslående förändringen är att stora delar av taken görs tillgängliga för allmänheten.

– Publika tak, men i kontrollerad form, förklarade Henriette Johansson.

Redan i mars ska den nya takrestaurangen i två våningar öppna. Den prisbelönta kocken Frida Ronges satsning blir i sin tur är en del av hotellsatsningen At Six.

Uppe från taket är utsikten magnifik över hela Stockholm, från Saltsjön till Mälaren.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]