Publicerat 6 februari, 2023

En mängd riktkurshöjningar för Assa Abloy efter Q4-rapporten

Låsbolaget Assa Abloy har mötts av en mängd riktkurshöjningar från såväl banker som analyshus efter fredagens Q4-rapport.

Mest höjer Credit Suisse, som ökar sin riktkurs från 275 till 320 kronor. Därutöver höjer bland annat Carnegie från 250 till 270 kronor, Danske Bank från 285 till 295 kronor och SEB från 240 till 265 kronor. Vidare är Handelsbanken positiv till aktien.

"Utsikterna på kort sikt är fortsatt starka, utan att de underliggande tillväxttrenderna förändras. Fram till 2023 kommer Assa att gynnas av prishöjningar (redan uppnådda samt nya) och lägre råvarukostnader, vilket kommer att leda till stigande marginaler", skriver banken och noterar att de positiva effekterna inte återspeglas i konsensus.

Därutöver lyfter Ålandsbanken fram att aktien är attraktivt värderad med en ev/ebit-multipel på 15,6x för 2023, "vilket är betydligt lägre än den historiska värderingen".

Samtliga aktörer upprepar antingen köp eller behåll förutom Bank of America Merril Lynch, som sänker sin rekommendation från neutral till underperform.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]