En fängslande invigning

Under måndagen invigdes Kriminalvårdens nya lokaler i Östersund som Kungsleden har utvecklat. Här finns plats för 14 häktade och två celler för isolering.

Annons:

Annons:


Det nya häktet i Östersund erbjuder 3 000 kvm häktes- och frivårdslokaler på samma plats – något som inte funnits i Östersund sedan 2006.

– För första gången på 14 år får Östersund ett riktigt häkte! Ett häkte som redan från start är anpassat för en modern häktes- och frivårdsverksamhet”, säger Mats Gidlund, Kriminalvårdschef Falun/Gävle/Östersund vid Kriminalvården.

Det är det privata fastighetsbolaget Kungsledens som utvecklat den nya byggnaden, som är belägen i Kungsledens kluster Östersund. Lokalerna har ritats och byggts utifrån Kriminalvårdens krav och önskemål. Hyresavtalen, som omfattar frivård och häktesverksamhet löper över 15 respektive 25 år.

– Jag är stolt över det arbete som vårt projektteam har genomfört. Samarbetet mellan Kriminalvården och Kungsleden har fungerat utmärkt”, säger Sven Stork, regionchef för Stockholm/Östersund på Kungsleden.

Häktet har byggts intill Trygghetens hus med anslutning till bland annat polisens arrestlokaler i syfte att skapa effektiva lösningar för både Kriminalvården och Polisen.

 

 

 

Annons: