Mattias Gidestam, affärsutvecklare, Stena Fastigheter Göteborg.
Publicerat 10 januari, 2019

”En chans att bygga nytt mitt i Göteborg”

Mattias Gidestam, ny affärsutvecklare på Stena Fastigheter Göteborg, med ansvar för nya Masthuggskajen, berättar om utmaningarna med nya jobbet.

Vad blir din främsta utmaning?

[ Annons ]

– Vi ska leverera hyresrätter, bostadsrätter och kommersiella lokaler, vilket gör Stena till en av få aktörer som kan ta sig an det här uppdraget. Masthuggskajen ska bli en plats för alla, oavsett om du vill bo, arbeta eller ta del av allt som sker i området. Platsen är samtidigt väldigt värdefull för staden då den knyter an staden till vattnet.

Du ansvarar även för konceptutvecklingen av området. Vad har du för ambitioner där?

– Vi vill skapa ett levande område med en levande kaj. Vår ambition är att skeppet Ostindiefararen ska ha sin permanenta placering på Masthuggskajen. Vi vill bidra med turism till området och stärka bilden av hamnstaden Göteborg.

Vad tilltalade dig mest med uppdraget?

– Jag tycker vi måste ta hand om ett så attraktivt område på ett smartare sätt. Området ligger fantastiskt beläget, nästan så centralt som det går att vara. Sedan är det en chans att bygga nytt mitt i centrala Göteborg, vilket inte händer så ofta. Jag ser fram emot att kunna vandra längs hela Södra Älvstranden när allt står färdigt.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]