[ Annons ]

Den internationella arkitekttävlingen World Architecture Festival har världens bästa shoppingcenter. Priset går till Steen & Ströms shoppingcenter Emporia i Malmö.
Publicerat 16 oktober, 2013

Emporia utsett till världens bästa shoppingcenter

Den internationella arkitekttävlingen World Architecture Festival har världens bästa shoppingcenter. Priset går till Steen & Ströms shoppingcenter Emporia i Malmö.

Steen & Ströms shoppingcenter Emporia i Malmö har utsetts till världens bästa shoppingcenter vid den internationella arkitekttävlingen World Architecture Festival i Singapore. Priset mottags av Wingårdh Arkitektkontor som ritat och designat Emporia. Framförallt imponerades juryn av den publika och gräsbeklädda takparken och de färgkodade entréerna.

[ Annons ]

– Emporia är inte bara Steen & Ströms, utan våra europeiska ägare Klepierre och ABPs, flaggskepp. Det här priset är både en belöning och en bekräftelse på våra ambitioner med Emporia – ett shoppingcenter i absolut världsklass, säger Charles Larsson, Marketing Director på Steen & Ström Sverige.

World Architecture Festival, WAF, arrangeras av bland annat den brittiska tidskriften Architectural Review. Vinnaren avgörs inte förrän tävlingsbidraget har presenterats på plats av det ansvariga arkitektkontoret. I valet av Emporia framhävde juryn att: ”Gallerior är generellt sett väldigt massiva, men att Emporia, trots sin storlek, inte tvingar sig på sin omgivning”.

I Singapore mottog Emporia även Inside Award 2013, som är ett pris för bästa inredningsarkitektur.
– Både juryn och branschfolket på WAF tycker att Emporia representerar en sann skandinavisk och demokratisk designtradition. Det ska finnas något för alla på Emporia och vi har fått mycket beröm för den omtanke vi visat om besökaren i val av material, möbler och ljussättning, säger Joakim Lyth, handläggande arkitekt på Wingårdh Arkitektkontor i Malmö.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]