Publicerat 19 oktober, 2021

Emilshus förvärvar fastigheter i Småland för 422 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Emilshus har tecknat avtal om förvärv av fastigheter i Värnamo och Växjö till ett fastighetsvärde om 422 miljoner kronor med ett totalt årligt hyresvärde om 31,8 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

I Värnamo har Emilshus avtalat om förvärv av en industri-/lagerfastigheter med en uthyrbar area om 33 400 kvadratmeter och Hilding Anders som hyresgäst. I Växjö har Emilshus avtalat om förvärv av en industri-/lagerfastigheter med en uthyrbar area om 41 200 kvadratmeter och Spaljisten som hyresgäst. Säljare av båda fastigheterna är Niam.

Totalt årligt hyresvärde för fastigheterna uppgår till 31,8 miljoner kronor och genomsnittlig återstående avtalslängd är 20,1 år. Fastigheterna som är fullt uthyrda planeras tillträdas under fjärde kvartalet 2021.

- Emilshus fortsätter att växa i hög takt enligt plan. Med dessa förvärv adderar vi fastigheter till portföljen som passar Emilshus mycket väl. Det är lätt industri och lager med långa hyresavtal i Småland, kommenterar Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]