[ Annons ]

Vincent Lundahl, lokaluthyrare på Galären använder numera elbil i tjänsten.
Publicerat 12 september, 2017

Eldrivna poolbilar ska minska Galärens miljöpåverkan

Fastighetsutvecklaren Galären byter ut sina tjänstebilar mot fossilfria elbilar. Bytet är ett avsteg från fossila bränslen ett steg mot bättre hållbarhet och tydligare miljötänk.

Det rör sig om sex stycken elbilar, varav två dessutom är tänkta som poolbilar, för att främja att de anställda inte tar egen bil till jobbet, samtidigt som det tillhandahåller bil för de som behöver göra specifika ärenden i tjänsten. För företagets fastighetsskötare så har företaget även köpt fyra elbilar.

[ Annons ]

– Utöver den självklara miljöaspekten har elbilen många andra fördelar i form av låga driftskostnader, samt minskat buller i trafiken då de går extremt tyst och ger även en bättre arbetsmiljö för våra anställda. Våra fastighetsskötare snurrar runt i bil i innerstan hela dagarna och vissa dagar kan det bli många mil, det känns bra att vi nu kan göra det med rent samvete i tanken, berättar Andreas Bergström, förvaltningschef på Galären.

De två poolbilarna är levererade och används redan i tjänst av de anställda.

– Jag tycker att det känns bra att ligga i framkant då det handlar om miljöpåverkan. Vi både verkar i, och är en del av innerstadens utveckling då är det också viktigt att bidra till en bättre luft där, berättar Vincent Lundahl, lokaluthyrare på Galären.

Däremot dröjer fastighetsskötarnas elbilar till efter årsskiftet. Galären har även för avsikt att köpa in en sjunde elbil, som ska användas som poolbil för de boende på nybyggda Floras Kulle.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]