[ Annons ]

Ylva Forslund, förvaltare på Einar Mattsson, tar emot ett diplom från Henrik Szabo, områdesansvarig, Läxhjälpen. Foto: Einar Mattsson.
Publicerat 15 februari, 2016

Einar Mattsson stöttar Läxhjälpen i Hjulsta

Einar Mattsson fortsätter att sponsra elever i Hjulsta med läxhjälp i högstadiet. Nu får ytterligare 20 elever sex timmars stöd i veckan för att ta sig in på gymnasiet.

Sedan 2015 stöttar Einar Mattsson Stiftelsen Läxhjälpens verksamhet i Hjulsta grundskola. Nu fortsätter samarbetet för ett nytt läsår, och ytterligare 20 elever med svaga betyg får möjligheten att följa Läxhjälpens resultatfokuserade program. För eleverna innebär deltagandet läxhjälp och mentorskap sex timmar i veckan, med syfte att höja sina betyg och komma vidare till gymnasiet.

[ Annons ]

Fakta: Einar Mattsson i Hjulsta

Einar Mattsson är med sina ca 1200 bostäder den dominerande fastighetsägaren i Hjulsta. Detta är en av de aktiviteter man jobbar med i syfte att göra Hjulsta till ett ännu bättre bostadsområde.Einar Mattsson har funnits i Hjulsta sedan 2008.

Einar Mattssons medarbetare i området var med och besökte verksamheten samtidigt som man fick ta emot diplom och träffa eleverna.

– Vi är oerhört glada för vårt nya samarbete med Einar Mattsson. Förra läsåret nådde 91 % av läxhjälpens elever i Hjulsta grundskola behörighet till gymnasiets nationella program – vi vet att läxhjälpsprogrammet gör verklig skillnad och med stöd från EM kan vi nu hjälpa ytterligare 20 elever att nå sin fulla potential, säger Henrik Szabo, områdesansvarig, Läxhjälpen.

Läxhjälpen är en konkret insats som angriper resultatet av bristande integration och att allt fler barn inte klarar skolan och därmed hamnar utanför samhället.

– Det som är bra för Hjulsta och Hjulstaborna är bra för oss. Och vi vet hur viktig en fungerande skola och skolgång är för ett område. Vi vill att alla ska kunna gå ut med bra betyg och kunskap som öppnar nya dörrar i livet, säger Ylva Forslund, förvaltare, Einar Mattsson.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]