Översiktsskiss Täby Park.
Publicerat 14 november, 2019

Einar Mattsson köper i Täby Park

Runt 150 bostadsrätter ska det bli på fastigheten Månstenen 5 i Täby Park som Einar Mattsson köpt av Skanska.

Täby park, den nya stadsdelen på det gamla galoppfältet i Täby,  kommer att inrymma cirka 20 000 invånare i 6000 bostäder, 4000–5000 arbetsplatser, nya skolor, en simhall, parker och handel. Här har Einar Mattsson förvärvat fastigheten Månstenen 5 av Skanska.

[ Annons ]

– Täby Park kommer att bli en fantastisk stadsdel med nära 20 000 invånare och tusentals arbetsplatser när stadsdelen är klar. Tack vare Täby kommuns satsning, en bra dialog och affären med Skanska får vi nu möjlighet att bidra med cirka 150 högkvalitativa bostadsrätter så att fler kan hitta hem i denna natur- och stadsnära miljö, säger Peter Svensson, VD för Einar Mattsson Projekt.

Här planerar Einar Mattsson att ställa ett kvarter bestående av cirka 150 bostadsrätter. Fastigheten tillträds 2020 och produktionsstart är beräknad till senast 2021.

– Vi välkomnar Einar Mattsson till Täby Park och tycker det är positivt att fler aktörer vill vara med och utveckla området. Täby Park kommer att bli en storstadsdel med småstadskänsla och med ett stort fokus på hållbarhet, säger Christoffer Järkeborn, Regionchef Skanska Sverige Nya Hem.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]