[ Annons ]

Bild: EHB
Publicerat 24 januari, 2020

EHB beviljas investeringsstöd

EHB:s bygger 163 Svanenmärkta bostäder i det nya området Älvdansen i Enköping. Nu är det klart att projektet beviljas investeringsstöd med totalt 66,3 miljoner kronor.

Att bygga med statligt investeringsstöd har varit ett av projektets övergripande sedan start i september 2017. Nu har alltså Länsstyrelsen meddelat att EHB:s projekt beviljas stöd med totalt 66,3 miljoner kronor. Kostnaden för projektet före investeringsstödet uppskattas till cirka 305 miljoner kronor.

[ Annons ]

För att söka det statliga investeringsstödet krävs en energianvändning på högst 88 procent av Boverkets byggregler. För ett högre stöd ställs särskilt villkor på ännu lägre energianvändning, motsvarande högst 56 procent av Boverkets byggregler. Det är projektet i Älvdansen utformat för att klara, vilket resulterade i att det belönades med en höjning av stödbeloppet med 75 procent, 28,4 miljoner kronor av det totala stödbeloppet.

– Lösningen som bidrar mest till att fastigheten kommer få så låg energiförbrukning är solcellerna som installeras på taket. Elen som de producerar kommer användas till fastighetsel, energiåtervinning samt produktion av varmvatten och värme via värmepumpar, säger Johan Jansson, Fastighetsutvecklingschef hos Enköpings hyresbostäder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]