[ Annons ]

Henriette Johansson, AMF Fastigheter. Foto: Johan Bergmark.
Publicerat 5 mars, 2019

Eget ansvar och möjlighet att testa lockade till branschen

Henrietta Johansson har verkligen gjort den typiska IKEA-karriären – från sommarjobb till ansvar för en hel nordisk avdelning. En karriärsresa som tagit henne vidare till AMF Fastigheter där man behövde någon med fokus på kundrelationer.

Hon tog tunnelbanan från Ikea och hamnade i Urban Escape.

[ Annons ]

För att nu ansvara för en storsatsning som AMF Fastigheters kvarter Urban Escape så har Henriette Johansson tagit en i fastighetssammanhang något annorlunda karriärväg.

– Jag var på i Ikea i 18 år och gjorde en ganska typisk Ikea-karriär. Jag började sommarjobba och arbetade mig upp i organisationen, de sista åren som ansvarig för Food and beverage i Sverige och Danmark.

Hon pratar om Ikeas vision ”En bättre vardag för de många människorna” och menar att steget till MTR och Stockholms tunnelbana låg på samma linje. Hon började som ansvarig för kundutveckling och tog sedan steget till att ansvara för all servicepersonal inom bolaget.

– Jag hamnade på AMF Fastigheter dels för att jag hade en längtan att jobba med retail igen, dels för att jag alltid varit intresserad av att jobba med fastigheter. Här kunde jag göra båda.

Att AMF Fastigheter äger och förvaltar platser som Fältöversten, Gallerian och Mood var något som kändes lockande.

– När jag sen fick reda mer om företagskulturen, att man har ett stort eget ansvar för en plats och att man vågar testa mycket nya saker, så kändes det perfekt.

Henriette Johansson tycker att hon främst kan bidra med ett viktigt kundfokus, en förmåga att skapa goda relationer och ett delegerande ledarskap.

– Det är något jag fått med mig i modersmjölken. Att jobba i fastighetsbranschen innebar mer likheter än skillnader. Det som var nytt var själva fastighetsekonomin. Den har jag kunnat lära mig via bra kollegor.

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/talangjakt/

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/det-var-snarare-foretagskulturen-an-branschen/

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/lekfull-platsutvecklare/

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/vaga-att-sticka-ut-i-annonsen/

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]