Marie Öhrström, chefsjurist Fastighetsägarna Sverige, Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen och Anders Nordstrand, vd SABO.
Publicerat 6 oktober, 2016

Efter Postnords alla utdelningsstopp: ”Regeringen måste ingripa”

Ett statligt bolag som inte klarar sitt uppdrag måste hanteras av regeringen. Det skriver Fastighetsägarna, SABO och Hyresgästföreningen tillsammans i Expressen efter Postnords hot om utdelningsstopp mot allt fler fastighetsägare.

De senaste dagarna har flera medier uppmärksammat brister i Postnords rutiner, bland annat oförsiktig hantering av paket, viktig post som aldrig kommit fram och att Postnord slutat dela ut post till vissa kunder med hänvisning till brevbärarnas arbetsmiljö.

[ Annons ]

Det är de boende som blir offer när Postnord vägrar dela ut post på grund av arbetsmiljöproblem som de själva har orsakat, och själva har ansvar att hantera. Det menar Fastighetsägarna Sverige, Hyresgästföreningen och SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, som i en gemensam debattartikel i Expressen gör tydligt att de fått nog av hoten om utdelningsstopp som riktas mot allt fler fastigheter. Nu kräver skribenterna att frågan lyfts upp inom regeringen.

Vår signal är tydlig. De boende har rätt att få sin post utdelad.

”Det är sedan Postnord lagt om sin sortering och utdelning och samtidigt minskat antalet brevbärare som arbetsmiljön och stressen förvärrats. Men det är helt orimligt att effektiviseringar hos Postnord ska bekostas av fastighetsägare och boende,” skriver organisationerna och fortsätter;

”Om inte Postnord slutar med sina hot måste Peter Eriksson, ansvarig minister för postfrågor och Mikael Damberg, minister för de statliga bolagen gripa in. Vår signal är tydlig. De boende har rätt att få sin post utdelad. Denna skyldighet har Postnord. Klarar inte Postnord det uppdraget måste frågan upp på regeringens bord.”

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]