Foto: Shutterstock.
Publicerat 23 oktober, 2018

Efter avslöjande om strippklubb – nytt hyresavtal tecknas med ägaren

En restaurangägare i Skellefteå har bedrivit strippklubb i lokalens källarvåning. Nu tecknar fastighetsägaren ett nytt hyresavtal med skärpta krav efter en ursäkt från restaurangägaren.

Fastighetsägaren Skebo fattade tidigare under hösten misstankar om att det pågick någon form av nattklubbsverksamhet i lokalen, trots att det tydligt framgått av hyresavtalet att den endast hyrs ut för restaurangändamål.

Skebo skickade ut ett varningsbrev där ägaren ombads upphöra med den verksamhet som inte omfattade restaurangdelen. Genom tidningen Norrans granskning framkom senare även bevisning för att lokalens källare använts för strippshower.

Skebo valde då att agera kraftfullt med att säga upp hyresavtalet.

Ägaren till den indiska restaurangen har accepterat uppsägningen och efter en dialog har parterna nu nått en överenskommelse.

– Ägaren har i ett möte med oss bett om ursäkt och tagit avstånd från den tidigare verksamheten som inte omfattade restaurangdelen, säger Skebos vd Åsa Andersson, i en kommentar.

Bolaget uppger samtidigt att ägaren har varit svår att nå under de senaste veckorna. Skebo har haft som ambition att hitta en snabb och smidig lösning, men det har funnits risk för att ärendet skulle gå vidare till tingsrätten.

– En rättslig process hade inte varit konstruktiv för någon av parterna. Samtidigt var vi beredda att gå till tingsrätten, även om vi vet att det hade inneburit en lång och utdragen process, säger Åsa Andersson.

Parterna har nu lyckats komma till en förlikning som i första hand innebär att ägaren stänger ner hela den nuvarande verksamheten med omedelbar verkan.

Skebo tecknar ett nytt avtal med ägaren som börjar att gälla från och med den 1 januari 2019. Kraven skärps ytterligare i det nya avtalet och annat kommer öppettider och verksamhetens innehåll att regleras ännu hårdare.

– Vi vill ge människor en andra chans. Ägaren har tagit avstånd från delar av den tidigare verksamheten som bedrevs i källaren. Den nya restaurangverksamheten ska få ett nytt namn med ett nytt koncept, säger Åsa Andersson och fortsätter:

– Alla kan känna sig som vinnare. Skebo säkerställer att verksamheten bedrivs utifrån vad hyresavtalet medger, ägaren får en ny chans att bevisa sig som en god hyresgäst och kan bygga upp förtroendet igen, samtidigt som utbudet av restauranger i Skellefteå breddas.

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]