[ Annons ]

Foto: Shutterstock.
Publicerat 20 april, 2017

E-mathandeln väntas slå rekord under 2017

Livsmedelsförsäljningen på nätet fortsätter att öka. Under 2016 ökade försäljningen med 30 procent jämfört med 2015. I år väntas handeln växa med ytterligare 30 procent och omsätta 7,2 miljarder kronor. 

Den digitala mathandeln i Sverige är inne i den mest expansiva fasen i branschens historia. För 2017 är prognosen att den digitala mathandeln kommer att växa med 30 procent eller motsvarande 1,7 miljarder kronor. Detta motsvarar den högsta ökningstakten i kronor någonsin. Det visar rapporten Digital mathandel 2017 som publiceras av Svensk Digital Handel.

[ Annons ]

Den totala digitala matförsäljningen kommer enligt rapporten att landa på 7,2 miljarder kronor under året, vilket motsvarar 2,4 procent av den totala livsmedelsförsäljningen.

– Den starka tillväxten grundar sig i att i stort sett samtliga stora aktörer satsar kraftigt på marknadsföring, utökar sina upptagningsområden och fortsätter investera för att öka sin kapacitet. Detta sker samtidigt som en allt större andel av svenskarna e-handlar livsmedel och dessutom blir allt mer lojala med den digitala mathandeln, säger Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel, i en kommentar.

Den digitala mathandeln blev den svenska e-handelns tillväxtraket under 2016. Under förra året handlade var fjärde svensk mat på internet och ingen annan bransch på nätet nådde upp till livsmedelshandelns försäljningsökning om 30 procent.

Prognos.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]