Publicerat 16 maj, 2018

E-handel blir en del av Gränbystaden

Vad som sägs vara den största självbetjäningsstationen för paketutlämning öppnar nu i Gränbystaden. Satsningen är en del i Atrium Ljungbergs arbete med att integrera e-handel i sina handelsplatser.

E-handeln ökar för varje år och ses som ett allt större hot mot de fysiska handelsplatserna. Samtidigt blir kundernas krav på snabb leverans och bekväma uthämtningsmöjligheter allt större.

[ Annons ]

I Gränbystaden tar sig fastighetsägaren Atrium Ljungbergs an bägge utmaningarna. Här har ett system för uthämtning av paket i specialtillverkade skåp installerats. Anläggningen, som består av 120 skåp, ska enligt uppgift vara den största självbetjäningsstationen i Sverige.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra kunder en snabb och smidig lösning för uthämtning av varor. E-handeln ökar och är numera ett naturligt sätt att shoppa på för många människor. Gränbystaden ska bli Uppsalas andra stadskärna med både handel, kontor och boende. För oss är det självklart att integrera e-handeln med den fysiska handeln och på så sätt öka vårt erbjudande till Uppsalaborna, säger Jan Hammarling, marknadsområdeschef i Gränbystaden.

Lösningen kommer från danska Swipbox. Den innebär att kunden får ett meddelande om att ett paket finns att hämta. Paketet levereras sedan till ett låst skåp där det bara är att slå in den kod man fått och hämta paketet när det passar. Helt utan att behöva stå i kö vid ett utlämningsställe.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]