[ Annons ]

Anders Borg och Martina Haag ligger i topp när det kommer till vilka personer som vi allra helst vill ha till skrivbordsgranne på kontoret, enligt Kontorsbarometern.
Publicerat 16 augusti, 2013

Drömmen om Anders Borg som skrivbordsgranne

Anders Borg och Martina Haag ligger i topp när det kommer till vilka personer som vi allra helst vill ha till skrivbordsgranne på kontoret, enligt Kontorsbarometern.

Det är inte bara kontorsmiljön som är viktig för de runt 2,1 miljoner svenskar som tillbringar större delen av sin arbetsdag på ett kontor. Minst lika stor inverkan har de kollegor som vi sitter närmast. I den senaste Kontorsbarometern har Vasakronan undersökt vem som är Sveriges populäraste skrivbordsgranne. I valet mellan en rad kända personer hamnar finansminister Anders Borg i topp. Tvåa kommer författaren Martina Haag och på tredje plats skådespelaren Josephine Bornebusch.

[ Annons ]

– Det är få saker på kontoret som har så stor inverkan på vår arbetsdag som vilka kollegor vi sitter närmast. Både din kreativitet, ditt engagemang och din arbetsinsats påverkas. Att Anders Borg vinner den här omröstningen tror jag handlar om att de som svarat på undersökningen är seriösa i sitt arbete. De tycker att vår finansminister verkar vara en kompetent person, som skulle kunna tillföra inspiration och ge nya lärdomar, säger Cecilia Söderström, HR-chef på Vasakronan.

Kontorsbarometern är Vasakronans återkommande undersökning som tar reda på vad vi egentligen tycker om våra kontor. I den senaste undersökningen deltog 2 000 svenskar för att dela med sig av sina preferenser vad gäller drömskrivbordsgrannar. Svaren varierar till viss del bland annat beroende på kön och ålder. Männens lista toppas av Anders Borg, Josephine Bornebusch och Cristina Stenbeck. När kvinnor väljer skrivbordsgranne är det kvinnor på de tre första platserna och listan toppas då av Martina Haag följd av kronprinsessan Victoria och Maria Montazami. Sveriges kronprinsessa går även hem hos den yngsta åldersgruppen.

– Allt färre sitter i eget rum idag och olika öppna kontorsformer blir vanligare. Därför behöver vi i högre grad reflektera över vem som sitter närmast oss på kontoret. En bra skrivbordsgranne kan innebära värdefull input och inspiration. Om skrivbordsgrannen passar mindre bra kan du påverkas av negativ attityd och störas i ditt arbete. I ett kontor utan fasta arbetsplatser kan du testa sig fram för att se vilken typ av skrivbordsgranne som passar dig bäst, säger Cecilia Söderström.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]