[ Annons ]

Helena Dino, HR-chef på Castellum.
Publicerat 31 maj, 2021

Drar lärdomar av arbetslivet efter pandemin

Castellum ska tillsammans med KTH, RISE IVF, Göteborgs universitet och Scania försöka dra lärdomar kring flexibelt arbete i pandemins spår.

Många talar om hur det senaste årets dramatiska förändringar med hemarbete och digital kommunikation är på väg att bli det nya normala. På Castellum var man tidigt ute och införde i september 2020 permanent flexibilitet för alla anställda. Nu vill man på bolaget fördjupa kunskaperna kring de nya arbetssätten. Det gör man i ett forskningsprojekt under ledning av KTH.

– Vi såg ett stort värde i att följa upp Castellums nya policy, förklarar Andrea Eriksson, docent vid avdelningen för ergonomi på KTH och projektets ledare. Sammantaget handlar det om att undersöka vilka lärdomar från arbetslivet under pandemin som i framtiden kan bidra till en arbetsmiljö som är både mer hälsosam och produktiv.

[ Annons ]

Projektet finansieras av Afa försäkringar och fokuserar på samspelet mellan människa, teknik och organisation samt hur ledarskap och organisation påverkar tillit, engagemang och prestation under omställning till mer flexibla arbetssätt. Förutom Castellum medverkar även avdelningar från Scania AB.

– Vi är glada och stolta att i detta sammanhang kunna bidra med fördjupad kunskap som förhoppningsvis gör att fler företag kan hantera det flexibla arbetslivet på bästa sätt, säger Helena Dino, HR-chef på Castellum.

Detta ska genomföras i form av workshops, intervjuer med nyckelpersoner i de medverkande företagen och webbenkäter med företagens medarbetare. Projektet avslutas år 2023 med en vetenskaplig slutrapport.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]