DNB sänker riktkursen för Veidekke till 125 norska kronor (130), upprepar köp - BN
newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
DNB sänker riktkursen för Veidekke till 125 norska kronor (130), upprepar köp - BN
newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire
En förbättrad handbok som ska underlätta den lokala prisdialogen mellan kunder och fjärrvärmeföretag.
I en ny kravlista för offentlig upphandling som Byggnads tagit fram vill förbundet begränsa underentreprenörer och införa språkkunskaper för byggarbetare. ”Konkurrensbegränsningar”, anser Byggföretagen.
I lucka 4 i Fastighetstidningen julkalender beger vi oss in i den digitala världen. Hos Wallenstam har man märkt att boendeappen är ett utmärkt verktyg för att bygga grannsämja.
Skanskas färska bostadsrapport visar på hur trygghetsfrågorna blivit allt viktigare för var människor vill bo. Enligt rapporten är det också ett ökat intresse för bostäder byggda med lägre klimatpåverkan.
Operan, Nationalmuseum och flera andra statliga kulturinstitutioner bör inte betala efter den kostnadshyresmodell som nu tillämpas. Det föreslår regeringens utredare.
I lucka nummer 3 får ni följa med till Göteborg där Familjebostäder under året presenterat flera konstverk där hyresgästerna fått vara med och påverka skapandet.
Bland de åtgärder Va-beredskapsutredningen föreslår finns statliga stöd för ett robustare va-system. Fastighetsägarna instämmer, men saknar tydlighet på flera områden.
När räntenivåerna börjat röra sig nedåt förväntar sig kunderna lite mera. Service och omvärldsbevakning värderas högst av kunderna i en färsk ranking av Svenskt Kvalitetsindex.
S har öppnat upp för att hos EU få undantag för statsstöd till allmännyttan. V stöder ett sådant initiativ, MP till viss del. C är principiellt emot, men stänger inte helt dörren.
Tre nya avgöranden av skiljeman är klara: i Partille är rekommendationen en höjning med 5,4 procent, samma i Varberg och i Landskrona en höjning med 5,1 procent från den 1 januari 2025.
Att utveckla Fastighetstidningen är ett sätt att möta en allt snabbare föränderlig omvärld. Fastighetsägarnas Ingela Lindh och Anders Holmestig går igenom ytterligare fokusområden 2025. Alltifrån återbruk till krisber
I årets sista nummer av Fastighetstidningen synar vi bland annat andrahandsmarknadens för- och nackdelar, ger perspektiv på återbruk och berättar om smarta datatjänster.
När kostnaderna för värme skjuter i höjden är det klokt att se till att värmesystemet är i balans. Men en traditionell åtgärd som injustering går att göra billigare och framför allt effektivare med digital hjälp.
Anonymiserade intresseanmälningar för att motverka diskriminering och kulturhistoriska räddningsaktioner. Laris Fastigheters drivande duo Filip och Jenny Larsson har mycket på rull – så länge det sker på cykelavstånd.
Även om krisens vindar blåser är rekryteringsbehovet fortsatt stort. Lågkonjunktur innebär samtidigt en chans för fastighetsbranschen att locka till sig länge eftersökt kompetens.
Biologisk mångfald kommer att få samma dignitet som klimatfrågan fick för flera år sedan.
Stadsutvecklingsprojektet Råängen bjöd i september in filmregissören och författaren Mia Engberg för att samtala om hur arkitektur representeras och bildernas makt.
Plötsligt är kvinnors barnafödande och fruktsamhet något som diskuteras i parlament, på kommunmöten och inte minst i fastighetsbolagens styrelserum.
Alexandra Laurén vill hitta nya utmaningar, och som ny vd för Specialfastigheter står hon inför uppgiften att öka antal fängelseplatser i landet.
Vi älskar utsikt och allra helst att se ut över lätt krusade vågor med en och annan svan. Men hur kan vattnets baksida i form av skyfall och höjda havsnivåer hanteras arkitektoniskt?
Inte bara en het debatt om nya byggregler. Boverkets tjänstepersoner har många avgörande frågor på sina bord just nu. Vi slog oss ner vid ett av borden – generaldirektör Anders Sjelvgrens.
Med mediejätten Schibsted i ryggen växlar utmanaren HomeQ upp takten ytterligare. Det samtidigt som det finns en politisk vilja att i högre grad använda landets kommunala förmedlingar till socialt hållbara bostadsförsörjningssyften.
Robotar och AI förändrar fastighetsbranschen. Men kanske inte så mycket som många trodde för ett par år sedan.
I över 30 år har Thomas Erséus, vd på AMF Fastigheter, haft tunga positioner i näringslivet. Han har hanterat kriser, åkt på smällar – och blivit mer ödmjuk. Nu står han stadigt, både i sitt jobb och som person.