[ Annons ]

Foto: Diös
Publicerat 11 februari, 2019

Diös välkomnar gymnasieprogram

Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Falun flyttar till nya lokaler. Valet föll på Diös 800 kvadratmeter stora lokal i centrala Falun.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är i dag beläget i Haraldsbo, cirka tre kilometer utanför Falu centrum. Men nu flyttar man alltså in till stan.

[ Annons ]

Diös utvecklar just nu de 800 kvadratmeter stora lokalerna till en fullskalig restaurangskola. Man bygger bland annat två kök, bar, matsal, teorisalar och nya omklädningsrum. Inflytting är planerad till augusti 2019.

– Vi är stolta att kunna erbjuda Restaurangskolan ett för dem mer strategiskt och gynnsamt läge. Vår strategi är stadsutveckling och skolans etablering mitt i Falun bidrar till ökade flöden i stan, säger Stefan Carlsson, uthyrare, Diös.

Enligt Johan Svedmark, tf förvaltningschef Barn- och utbildningsförvaltningen, Falu kommun, blir flytten till centrala Falun ett lyft för Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

– Vi ser att läget i centrum kommer attrahera fler elever och restaurangbesökare med ytterligare möjligheter att utbilda kunnig personal inom restaurang- och livsmedelsområdet. Vi har haft ett bra samarbete med Diös som erbjudit flexibla lösningar anpassade efter vår verksamhet. Vi ser fram emot att välkomna såväl elever, lärare och gäster till våra nya, moderna och fina lokaler i centrala Falun, säger han.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]