Bild: Diös
Publicerat 29 oktober, 2019

Diös utvecklar till Trafikverket

Diös och Trafikverket har skrivit ett grönt hyresavtal gällande lokaler på Röda vägen i Borlänge. Nu inleder man utvecklingen av fastigheten, som beräknas vara klar till sommaren 2022.

Trafikverket ska under de kommande tio åren genomföra flera stora satsningar på det svenska transportsystemet, vilket påverkar det framtida behovet av kompetens. Därför utökar Trafikverket sin verksamhet och rekryterar fler medarbetare till Borlänge, som ska ta plats i de nya lokalerna på Röda vägen 1. Kontoret kommer vara helt anpassade för ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

[ Annons ]

Enligt Knut Rost, vd på Diös, kommer man erbjuda Trafikverket ett helt nytt modernt kontorskoncept genom utveckling av befintliga lokaler.

– Det stärker både möjligheten att attrahera nya kompetenser och Borlänge som stad. Vi har ett väldigt bra samarbete med Trafikverket, som är vår största hyresgäst och ser nu fram emot att få påbörja utvecklingsarbetet tillsammans. Trafikverket är en viktig arbetsgivare för Borlänge och med en mer centralt placerad högskola, ett utvecklat resecentrum och en modern plats för att driva framtidens transportsystem är vi övertygade om att Borlänge kan bli en av Sveriges mest inspirerande städer, säger han i ett uttalande.

Utvecklingen omfattar hela fastigheten där cirka 2 000 kvadratmeter avser nyproduktion. Den totala ytan vid färdigställande blir cirka 31 000 kvadratmeter. Fastigheten miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use, very good.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]