Andreas Eriksson, en av medgrundarna till House Be. Foto: Robert Henriksson.
Publicerat 8 oktober, 2018

Diös utvecklar lokaler åt House Be i Umeå

För ett drygt ett år sedan öppnade entreprenörshubben House Be sin första verksamhet i Åre. Nu etablerar de sig i MVG-gallerian mitt i centrala Umeå.

Fastighetsägaren Diös påbörjar i dagarna utvecklingen av de nya ytorna i tidigare butikslokaler på våning två i gallerian. Nu ska det bli en plats för modern co-working när House Be flyttar in i mars 2019.

[ Annons ]

Bakom satsningen i Umeå finns, utöver House Be, även Thnx Innovation som sedan starten 2016 verkat för det digitala entreprenörskapet i och omkring Umeå.

Entreprenörerna har varit delaktiga i att starta sex bolag och huvuddelen av dessa kommer att finnas med från start i House Be Umeå.

– Det känns riktigt bra att kunna erbjuda House Be en central yta på en modern plats mitt i Umeå. Och det känns extra roligt att det lokala innovationsbolaget Thnx kommer att vara med och driva satsningen samt att flera av deras övriga bolag redan bestämt sig för att flytta in. Att mixa utbudet i gallerian med moderna kontorsytor som dessutom har inriktningen på startup, entreprenörskap och tech ligger helt i linje med våra utvecklingsplaner för stadskärnan. Etableringen stärker också gallerians attraktionskraft. Nu ser vi fram emot att få hälsa våra nya hyresgäster till gallerian välkomna, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

På lite drygt ett år har House Be fördubblat sin yta i Åre från 500 kvm till 1000 kvm, varit delaktig i uppstarten av E14 Invest, det årliga eventet Riskkapitaldagarna samt lockat till sig över 100 medlemmar i Åre. Nu växer de med ytterligare 540 kvm i MVG-gallerian i centrala Umeå.

– I storstäderna finns oftast fler förutsättningar för entreprenörer att lyckas. Till exempel starka nätverk med rollmodeller och mentorer och tillgång till kapital, kompetens och kunskap. Med facit från Åre vet vi att det kan bli lika lätt att starta framgångsrika företag från andra ställen än Stockholm. Umeå är en jätteintressant stad med många entreprenörer. Vi hoppas kunna bli en plattform för utveckling av start-ups och personer, säger Ulrika Viklund, medgrundare, House Be.

Lär mer:

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/med-kontor-i-topplage/

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]