[ Annons ]

House Be i Åre. Foto: Diös Fastigheter.
Publicerat 2 november, 2016

Diös utvecklar hub för startups i Åre

Diös fastighet Totten 1:68 som ligger vid Åre sjukhus i Åre kommer i början av nästa år att utvecklas till House Be – en hub för tech startups.

House Be är skapat på initiativ av Diös tillsammans med tre erfarna personer inom startup och tech. Konceptet bygger på ett medlemskap där du antingen har tillgång till en fast kontorsyta eller en flexibel arbetsplats. Syftet är att få värdefulla nätverk och samarbeten, samt att få vara del av en inspirationsrik miljö.

[ Annons ]

– Vi har gemensamt jobbat fram en lösning som känns i framkant och helt i linje med entreprenörsbehov. House Be är ett bra exempel på hur många kontor kommer att utvecklas i framtiden. Åre har under lång tid lockat till sig entreprenörer och innovation, vilket nu möjliggörs på ytterligare en nivå genom House Be. Vi hoppas att fler företag lockas av möjligheten till denna unika miljö. Nu håller vi som bäst på att färdigställa lokalerna för inflytt i början av nästa år. säger Malin Runberg, Affärsområdeschef Jämtland, Diös Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Lokalen är fördelad på 2 våningsplan och ligger på promenadavstånd från Åre Torg, en bit upp i byn. Bland medlemmarna som får flytta in från start finns bland andra Wide Ideas, Zero Parallax, Refunder och Pierce, men ansökningar och urval sker löpande för att fler ska få plats om lokalerna utökas med ytterligare ett plan.

Fakta: House Be

Bakom House Be står fastighetsägaren Diös samt Andreas Eriksson, digitalt affärsess och IT-entreprenör, Ulrika (fd. Lindwall) Viklund, tidigare internationell tillväxtchef på Spotify, nu medgrundare och vd på filmtjänsten Plejmo samt Fredrik Viklund, Strateg och IT project lead på Plantagen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]