Foto: Diös
Publicerat 3 december, 2018

Diös utvecklar grönt till Länsstyrelsen i Dalarna

Diös tecknar nytt hyresavtal med Länsstyrelsen i Dalarnas län. I samband med det utvecklar man även lokalerna till ett mer miljöanpassat kontor.

Länsstyrelsen är en trogen hyresgäst för Diös, och det nya avtalet bygger på en gemensam överenskommelse om att såväl drift som inköp ska utföras med så liten miljöpåverkan som möjligt.

– Det känns riktigt bra att vårt långa och goda samarbete med Länsstyrelsen i Dalarnas län nu leder till utvecklade moderna lokaler och ett förlängt hyresavtal. Att vi dessutom skrivit ett grönt hyresavtal är extra viktigt och ligger helt i linje med vår strategi om stadsutveckling, säger Mikael Hedh, affärschef Diös.

Lokalerna blir en kombination av kontorslandskap och kontorsrum, samt en ny och större matsal. Den totala ytan ligger på cirka 6 800 kvadratmeter och inrymmer runt 310 arbetsplatser.

Utvecklingsarbetet påbörjas nu och beräknas stå klart i slutet av 2019.

– Vi har haft ett bra samarbete med Diös kring att hitta lösningar som svarar mot de behov som vår myndighet har. Vi ser fram emot att flytta in i våra nya lokaler under nästa år, säger Ylva Thörn, Landshövding, Dalarnas län.

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]