Bild: Diös
Publicerat 8 oktober, 2019

Diös utvecklar campus i Borlänge

Högskolan Dalarna i Borlänge flyttar in till de centrala delarna av staden. Utvecklingen av Diös fastighet Mimer inleds så snart planprocessen är klar och bygglov har vunnit laga kraft.

Tanken bakom flytten av högskolan är att ”skapa ett attraktivt och ändamålsenligt campus med fokus på helt nya lärmiljöer och möjligheter till utvecklad verksamhet.”

[ Annons ]

Det breda utbudet av kringliggande servicetjänster, närhet till ett utvecklat resecentrum och möjlighet till ett närmare samarbete med näringslivet, spelar också det en viktig roll.

– Beslutet om högskolans flytt till centrala Borlänge är något vi jobbat för under en lång tid och det känns fantastiskt att vi nu är där. Vi är övertygade om att detta kommer att bidra till en ökad attraktivitet för Högskolan Dalarna och en utveckling för Borlänge, helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att få fortsätta processen tillsammans med högskolan, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Dalarna i en kommentar.

Den befintliga fastigheten Mimer ligger vid Liljeqvistska parken och arbetet med utvecklingen inleds när planprocessen är klar och bygglov har vunnit laga kraft. Högskolans verksamhet fortsätter ostört tills inflytting sker i helt nya lokaler.

– Vi har haft ett mycket bra samarbete under hela processen med båda de involverade potentiella hyresvärdarna. Såväl Hushagen som Diös har varit lyhörda för våra behov och vi har haft en mycket god och rak dialog längs hela vägen. Nu ser vi fram emot att fortsätta denna process och ta den vidare i samarbete med Diös som är hyresvärd för det alternativ som styrelsen beslutat om, säger förvaltningschef Ulf Rydén på Högskolan Dalarna

Åsa Granat, kommundirektör, Borlänge kommun, är positiv till beslutet.

– Ett centrumcampus kommer att bidra mycket för utvecklingen av Borlänges stadskärna och ett mer levande campus med närhet till bland annat resecentrum och annan service. Vi ser framför oss en högskola som blir ännu närmre för hela Dalarna. Nu ska vi fortsätta det gemensamma arbetet så att högskolan får bra möjligheter att utveckla sin verksamhet, säger hon i ett uttalande.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]