[ Annons ]

Härnösand. Vy från Vårdkasen. Foto: Henrik Sendelbach.
Publicerat 7 januari, 2016

Diös säljer 30 fastigheter i Härnösand

Diös har sålt samtliga fastigheter i Härnösand till lokala företag. Värdet på fastigheterna uppgår till 342,5 miljoner kronor.

Det är de lokala aktörerna Westerlinds Fastigheter som tar över de 30 fastigheterna efter köpet från Diös. Fastigheterna består till 81 procent av kommersiella ytor och till 19 procent av bostäder.

[ Annons ]

För Härnösand kommer förvärvet innebära fler arbetstillfällen eftersom de nya ägarna behöver förstärka organisationen bland annat när det gäller drift och skötsel, skriver allehanda.se.

– Det känns både roligt och ärofyllt att vi nu, tillsammans med vår partner Landsorten Invest, förvärvat denna portfölj på vår hemmamarknad. Det har varit vår strategi att öka vårt fastighetsbestånd och bli en tydligare aktör inom förvaltning och utveckling. Framför oss väntar nu en spännande utmaning och ett stort ansvar att förvalta och utveckla dessa fastigheter vidare, säger Emil Westerlind, tillträdande vd och delägare, i ett pressmeddelande.

Försäljningen sker i bolagsform och ger ett resultat om cirka fem miljoner efter skatt då transaktionskostnaderna är inkluderade. Resultatet kommer att redovisas under första kvartalet 2016.

– Vi är väldigt glada att det är lokala aktörer som tar över. Deras kännedom om både orten och fastigheterna ger dem bästa förutsättningar att utveckla beståndet vidare. Försäljningen leder till att vi kan bli mer effektiva då vi koncentrerar vårt fastighetsbestånd, säger Knut Rost, vd Diös Fastigheter.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]