Bild: MAF Arkitektkontor.
Publicerat 4 maj, 2020

Diös planer för centrala Umeå

Två nya kvarter med bostäder och kommersiella lokaler, utveckling av ett parkeringshus och en nybyggd fastighet. Det är Diös planer för centrala Umeå.

Området Skvadronen ligger öster om Stadshuset mitt i centrala Umeå, och det är där Diös vill bygga två nya kvarter med bostäder och kontor. Planhandlingar har skickats in till Umeå kommun och där finns även förlag på utveckling av befintligt parkeringshus och en nybyggd fastighet i sydvästra hörnet mot Västra Esplanaden.

Förutom bostäder och kontor ska de nya kvarteren även få en en lugn och trafiksäker gårdsmiljö, medan stråken runt fastigheterna ska utformas parklika. Dunkersgatan, som går igenom området, blir ett pendelstråk för cyklister och kan komma att bli den huvudsakliga vägen in mot centrum för de boende i

[ Annons ]

Parkering för kvarteret Skvadronen sker i parkeringshuset i kvarteret Släggan, som också kommer att utvecklas med fler våningsplan och en ny byggnad, för både parkeringar, lokaler och hotell.

– Det känns riktigt bra att lämna in handlingarna för dessa spännande projekt. Vi har arbetat med utvecklingen av de nya kvarteren och tillbyggnationen av parkeringshuset under en tid med målet att bidra till att stärka centrala Umeå. Detta är helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Vi har haft en mycket bra dialog med Umeå kommun och ser fram emot fortsatt planprocess, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]