Laddstation Foto:Vattenfall
Publicerat 15 augusti, 2018

Diös och Vattenfall installerar 700 laddplatser

Med större intresse för att köpa elbilar ökar även behovet av ladda på arbetsplatsen. Hos Diös anser man att laddplatser är en bra investering som ökar fastighetsvärdet och bidrar till en bättre miljö.

Diös som äger och förvaltar 339 fastigheter i norra Sverige har skrivit avtal med Vattenfall InCharge om installation om cirka 700 laddplatser för elbilar Diös tio prioriterade tillväxtstäder , bland annat Falun, Åre och Gävle. Med start i höst kommer installationerna att ske på lättillgängliga platser under en period på tre år. Satsningen är del av Diös hållbarhetsplaner och strategi kring stadsutveckling.

[ Annons ]

Diös tar kostnaden för investering av laddplatserna. I första hand är det bolagets kommersiella fastigheter som får stolpar. Laddstationerna kommer att vara förberedda för semisnabb laddning på 22 kW. Någon prislapp vill man inte kommunicera.

– Att bidra till fler möjligheter för laddning av elbilar är en del av vår strategi kring hållbar stadsutveckling. Våra beteenden förändras och utvecklingen av elbilar går snabbt, vilket leder till att efterfrågan på laddstationer har ökat snabbt både bland hyresgäster och medarbetare, säger Kristina Grahn Persson, hållbarhetschef, Diös.

Ulrika Ritzén Kristensson, inköpare Diös, ser det även som en investering för framtiden.

– Med bonus malus (bonus till fordon med låga utsläpp av koldioxid) kommer allt fler köpa el- eller hybridbilar. Finns möjligheten att ladda på sin arbetsplats höjer det även värdet på fastigheten.

De hyresgäster som vill använda en laddplats får köpa ett tilläggsavtal till sin p-plats. Priset till hyresgäst kommer att variera något och även här väljer man att ännu inte berätta om kostnaden.

Diös ska även under hösten och framåt byta ut sin servicebilparktill elbilar, totalt 40 fordon.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]