Foto: Diös.
Publicerat 15 november, 2019

Diös förvärvar kommersiell fastighet i Falun

Diös har förvärvat en fastighet på Holmgatan i centrala Falun. Värdet uppgår till 97 miljoner kronor och säljare är Hemgården Fastighetsaktiebolag.

Syftet med förvärvet är att komplettera Diös befintliga fastigheter och ytterligare stärka närvaron i centrum. Den totala uthyrningsbara ytan omfattar cirka 5 500 kvadratmeter och tillträde sker den 29 november 2019.

[ Annons ]

– Det känns riktigt bra att förvärva denna fastighet mitt i centrala Falun. Det kompletterar vårt befintliga ägande och ger oss goda förutsättningar för fortsatt stadsutveckling, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös.

Diös äger sedan tidigare flertalet kommersiella fastigheter i centrala Falun, däribland galleriorna Bergströms och Falan. Köpet av fastigheten på Holmgatan, Vedkompaniet 2, ligger strategiskt rätt mellan de båda galleria-fastigheterna och bidrar till att ytterligare stärka kvarteret på gågatan.

Fastigheten innehåller i sin helhet kommersiella lokaler där den största hyresgästen är Drottning Blankas Gymnasieskola, som är en del av Academedia. Transaktionen sker i bolagsform och kommer att redovisas under fjärde kvartalet 2019.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]