[ Annons ]

Centralpalatset i Gävle. Foto: Diös Fastigheter.
Publicerat 15 januari, 2019

Diös förvärvar fastigheter för 282 miljoner

Diös förvärvar tre fastigheter i centrala Gävle, Borlänge och Mora. Det totala fastighetsvärdet uppgår till 282 mkr och den uthyrningsbara ytan omfattar cirka 21 000 kvadratmeter.

Fastigheterna som förvärvas ligger på centrala adresser i respektive stad och innehåller till största delen kommersiella lokaler och bostäder. En av fastigheterna är Centralpalatset, beläget mitt emot Centralstationen i Gävle. Säljare är Provinsfastigheter och tillträde sker 15 februari 2019. Den största hyresgästen är den nationella tech-, science och IT- inriktade gymnasieskolan Nordens Teknikerinstitut.

[ Annons ]

I Borlänge består fastigheten mest av bostäder men även kommersiella lokaler. Fastigheten i Mora omfattas i huvudsak av handel, där en av de större hyresgästerna är Systembolaget.

Transaktionen sker i bolagsform och redovisas första kvartalet 2019.

– Köpet av fastigheterna är strategiskt rätt och är del av vår stadsutvecklingsplan för respektive stad. Vi stärker vårt befintliga bestånd och därmed våra möjligheter att driva ytterligare utveckling i våra städer säger Lars-Göran Dahl, chef för affärsutveckling på Diös, i ett pressmeddelande.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]