[ Annons ]

Diligentia har sålt byggrätter inom ett kvarter i den nya stadsdelen Masthusen i Malmö. Köpare är Hökerum Bygg som avser att uppföra 150 nya bostadsrätter.
Publicerat 27 mars, 2014

Diligentia säljer helt kvarter med bostadsbyggrätter

Diligentia har sålt byggrätter inom ett kvarter i den nya stadsdelen Masthusen i Malmö. Köpare är Hökerum Bygg som avser att uppföra 150 nya bostadsrätter.

Den blivande stadsdelen Masthusen i Västra Hamnen i Malmö kommer att bli Nordens första BREEAM-klassade stadsdel. I området samarbetar Malmö Stad tillsammans med en rad andra aktörer som deltar i utvecklingen av det nya området.

[ Annons ]

En av dem är Hökerum Bygg som nu köpt bostadsbyggrätter för ett helt kvarter av fastighetsbolaget Diligentia. Byggrätterna kommer att leda till ca 150 nya bostäder precis i anslutning till det nyanlagda?Masttorget.
– Vi har, tillsammans med Hökerum, även tidigare genomfört en byggrättsaffär som varit gynnsam för Masthusen-området, säger Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef för Diligentia i Malmö.

Den tidigare försäljningen till Hökerum Bygg resulterade i kvarteret Ankarparken, där samtliga lägenheter redan är sålda.
– Intresset för bostäder i stadsdelen växer hela tiden och nu när den kompletteras med ytterligare service i form av apotek,?systembolag, restaurang, café och gym blir det än mer attraktivt, säger Fredrik Ståhl, Hökerum Byggs vd.

Diligentia har nyligen färdigställt ett nytt kontorshus intill det nyanlagda Masttorget och två?ytterligare fastigheter är på gång – dels ett hus med äldreboende, LSS-boende?samt gym och dels en fastighet med 60 hyresrätter och butiker i markplan.? Förutom Hökerum Bygg uppför även Ikano och Riksbyggen bostäder i området.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]