[ Annons ]

Diligentias hyr ut 700 kvadratmeter kontor med havsutsikt till Telenor. I juni flyttar ett 60-tal medarbetare in i ”glashuset” i Masthusen, Västra hamnen.
Publicerat 7 februari, 2012

Diligentia hyr ut i Masthusen

Diligentias hyr ut 700 kvadratmeter kontor med havsutsikt till Telenor. I juni flyttar ett 60-tal medarbetare in i ”glashuset” i Masthusen, Västra hamnen.

Masthusen i Västra hamnen utvecklas nu till en ny, miljöcertifierad stadsdel, enligt BREEAM Communities. Det blir en blandad stad med såväl kontor som handel, service och bostäder. Några byggnader finns sedan tidigare, bland andra glashuset, som inrymmer kontorslokaler och ICA Maxi.

[ Annons ]

I glashuset arbetar idag bolag som IBM, Eniro, Biomet och IF. På en yta om 700 kvadratmeter blir Telenors Malmökontor nu nya grannar med dessa.

– Vi är stolta över att ett starkt varumärke som Telenor väljer Diligentias ”glashus” som hemvist för sitt regionkontor i öresundsregionen, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef på Diligentia i Malmö.

– Vi har vuxit ur våra nuvarande lokaler. Valet föll på Diligentias alternativ eftersom läget är bra och passar vår verksamhet. Miljösatsningen i Masthusen, Västra hamnen, var också ett plus. Vi ser fram emot att flytta in i ljusa lokaler med storslagen utsikt över Öresund, säger Magnus Olsson, regionchef på Telenor Sverige.

Diligentia har nu redan under den första månaden 2012 hyrt ut kontorslokaler till både Telenor och Kronofogdemyndigheten, vilket innebär 200 nya arbetstillfällen till Västra hamnen. De senare får lokaler i ett nytt kontorshus som börjar byggas under året. Nu planeras byggstart för ytterligare ett hus med en blandning av kommersiella lokaler och hyresrätter. Parallellt med detta för Diligentia diskussioner med ett ytterligare antal potentiella hyresgäster.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]