[ Annons ]

När Sveafastigheter valde att sälja såg Diligentia en möjlighet. De förvärvar nu ytterligare en samhällsfastighet i Nacka.
Publicerat 22 januari, 2013

Diligentia förvärvar ytterligare två samhällsfastigheter

När Sveafastigheter valde att sälja såg Diligentia en möjlighet. De förvärvar nu ytterligare en samhällsfastighet i Nacka.

Hyresgästen är Pysslingen som bedriver verksamhet inom för- och grundskola och har ett 20-årigt hyresavtal. Byggnaderna är uppförda 2007 och 2012 och omfattar totalt 6 500 kvadratmeter i uthyrningsbar area.

[ Annons ]

– Vi tror på Nacka, som är en framåtblickande och expansiv kommun i ett bra läge, säger Åke Pettersson, Diligentias chef för Affärsutveckling. Vi har redan en skicklig organisation på plats som förvaltar 1 100 hyresrätter i Finntorp, Skogalundsklippan, Eknäs och Björknäsområdet samt äldreboendet Lillängen. Vår nya samhällsfastighet blir ett mycket bra komplement till detta, säger Åke Pettersson, chef för affärsutveckling på Diligentia.

Diligentias satsning inom Samhällsfastigheter avser byggnader inom social infrastruktur som förbättrar tillvaron för vår befolkning. Sedan tidigare äger, förvaltar och utvecklar Diligentia kontor, bostäder och köpcentrum i Sveriges storstadsregioner. Sveafastigheter säljer i partnerskap med Actus Fastigheter.

– Vi har, tillsammans med vår partner Actus Fastigheter, under det senaste året genomfört en tillbyggnation och tecknat ett nytt 20-årigt hyresavtal med Pysslingen. Efter sex års innehav och med god marginal uppfylld affärsplan är det med tillfredställelse vi överlåter fastigheten till en långsiktig institutionell ägare  som Diligentia, kommenterar Simon de Château, verkställande direktör och partner för Sveafastigheter.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]