[ Annons ]

Planen visar att Ikea-varuhuset och shoppingcentret kopplas samman och byggs på pelare en våning över markplan. Illustration: Ikea.
Publicerat 25 augusti, 2016

Detaljplanen godkänd för Ikea i Kållered

Kommunstyrelsen i Mölndal stad har fattat beslut om att anta detaljplanen för Kållered köpstad. Föreslagen ny bebyggelse omfattar ett nytt Ikea-varuhus samt ett shoppingcenter.

Planen visar att Ikea-varuhuset och shoppingcentret kopplas samman och byggs på pelare en våning över markplan, vilket gör att bilparkeringen kan förläggas under handelsytorna. På så sätt kan området växa utan att ta mer mark i anspråk. Vid varje satsning på ett nytt varuhus strävar IKEA efter att planera och bygga för att möjliggöra en så hög andel kollektivtrafikresenärer som möjligt.

[ Annons ]

– Vi har haft ett mycket bra samarbete med Mölndals stad i vår gemensamma ambition att utveckla Kållered köpstad. Inte minst är arbetet med att göra området mer tillgängligt, inte bara för bilar, utan även för gång-, cykel- och kollektivtrafik, särskilt viktigt. Ikea vill skapa en bättre vardag för de många människorna och jag och mina kollegor ser fram emot det fortsatta arbetet med att utveckla området, säger Niclas Ramström, etableringschef Ikea Fastigheter.

Ikea Kållered har med sina 400 Ikea-medarbetare och ett hundratal kringtjänster bidragit till jobb i hela Västsverige. Planen är att ett nytt varuhus ska kopplas samman med ett nytt shoppingcenter med en mängd olika butiker. Nu väntar fortsatt samarbete kring handelsområdet och interna beslutsprocesser.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]