Louise Grandinson, Oscar Properties. Foto: Johan Bergmark.
Publicerat 1 mars, 2019

Det var snarare företagskulturen än branschen

När man på Oscar Properties insåg att det var dags att ta tag i bolagets digitala transformering så var det i mobilspelsbranschen man letade kompetens. Louise Grandinson lockades av möjligheterna att genomföra innovativa idéer i verkligheten.

År 2016 hamnade Louise Grandinson på plats 12 när Veckans Affärer utsåg landets mäktigaste digitalister. Därifrån kan steget tyckas långt till en analog fastighetsbransch.

[ Annons ]

Men så ser inte Louise Grandinson på saken.

– Jag har alltid gått från och till saker där jag tyckt att det funnits en tillväxtpotential och där jag kunnat tillföra något och lära mig något.

Hon började jobba med digital affärsutveckling på Walt Disney strax efter att App Store lanserats 2008.

– Då var det mobilspelsbolagen som drev på utvecklingen och började bygga hela ekosystemet kring det mobila, säger Louise Grandinson.

En utveckling hon ville ta ett steg vidare. Hon beskriver hur Oscar Properties länge funnits på radarn som ett innovativt bolag som skapat en ny marknad i en annars konservativ bransch. Louise Grandinson såg potentialen att med sin digitala kompetens skapa ytterligare mervärde utifrån ett kundperspektiv.

– Många bolag pratar om att de är öppna för innovativa idéer. Men här upplevde jag att det snarast var ett krav att man hela tiden skulle skapa något nytt. Det gör det möjligt att faktiskt få igenom saker hyfsat snabbt – vilket krävs om man ska jobba med digitalisering. Det var snarare den kulturen jag gick till, än att jag bestämde mig för att gå till fastighetsbranschen.

Sina erfarenheter kokar Louise Grandinson ner till två tydliga råd som hänger nära ihop.

– För det första, inse att fastighetsbranschen inte på något sätt är annorlunda när det kommer till digitalisering. Visst, alla branscher har sina särskilda utmaningar, men utmaningarna är inte större här än någon annanstans. Med den insikten kommer förändringsbenägenheten.

Sen gäller det att faktiskt se till att man kan förändras. Och då gäller det att attrahera de personer som kan bidra.

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/talangjakt/

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]