[ Annons ]

Karin Belander, affärsutvecklare på Storstaden Bostad
Publicerat 21 juni, 2022

”Det ska vara enkelt att köpa, flytta in och bo”

Namn: Karin Belander. Titel: Ny affärsutvecklare på Storstaden Bostad, som har över 1 000 bostäder i byggrättsportföljen. Hon kommer närmast från rollen som senior konsult på Svefa. Uppdrag: Att utveckla attraktiva bostäder och utöka Storstadens projektportfölj.

Vad blir din viktigaste uppgift på Storstaden Bostad?

– Att planera för och driva arbetet framåt i våra bostadsprojekt, från affärsutvecklingsskede till projektutveckling, marknadsföring och försäljning. Jag kommer också bedöma potentialen för nya affärsmöjligheter. 

[ Annons ]

Hur ska du utöka projektportföljen?

– Bland annat genom att delta i markanvisningstävlingar. Här har jag en viktig roll då jag ansvarar för framtagande av strategi och konceptidé, och för att vi tar fram bidrag som har goda chanser att vinna.

Vad är ditt bästa tips för att vinna en markanvisning?

– Att verkligen sätta sig in i vad kommunen har för visioner för området och vilka förväntningar eller krav som finns avseende framtida utveckling. Det är också värdefullt att vara påläst kring områdets historia och ta stor hänsyn till omgivning och befintlig bebyggelse.

Ni ska utmana branschen i att tänka nytt och sätta de boende i fokus. Hur?

– Det ska vara enkelt att både köpa, flytta in och bo i en bostad utvecklad av Storstaden. Vi erbjuder exempelvis kostnadsfri flytthjälp, hantverkartimme vid inflyttning, personlig inflyttningskoordinator och nyckellöst hus. I koncernen har vi ett innovationsbolag, vilket gör att vi kan ligga i teknisk framkant.

Tre yrken som jag skulle vilja testa

Arkitekt – Det vore spännande att vara mer delaktig i själva ritandet av nya byggnader.

Byggnadsantikvarie – Jag skulle gärna jobba med att bevara och lyfta fram originalstilen på byggnader både invändigt och utvändigt.

Författare – Jag har en romantiserad bild av hur det skulle vara att sitta ute i skärgården och skriva en bok – dessutom gillar jag att skriva.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]