Publicerat 28 februari, 2023

”Det lockade att få bli mer konkret i förvaltandet”

Namn: Emmelie Sjögren. Titel: Fastighetschef, Stena Fastigheter Göteborg. Aktuell med: Har ansvar för bolagets fastigheter i centrala Göteborg, Kungsbacka, Askim och Mölndal. Ingår även i Stena Fastigheter Göteborgs ledningsgrupp.

Vad var det som gjorde att du tackade ja till tjänsten?

– Under de senaste sex åren har jag haft flera olika roller hos Stena Fastigheter, bland annat som projektledare och fastighetsutvecklare, samt varit engagerad i affärsutvecklingsarbetet. Så när jag fick förtroendet fanns det liksom inget annat alternativ. Det som lockar mest är att få delta i förvaltandet mer dagligdags – att koka ner det jag gjort tidigare till att bli mer konkret.

[ Annons ]

Du verkar vara ett typexempel på när bolag låter sina medarbetare växa i företaget. Stämmer det?

– Jag tycker definitivt det märks att finns det vilja, drivkraft och ambition hos den anställde så är det nåt som tas om hand. Man får stort utrymme att driva sina frågor och utveckla områden man är intresserad av. Mycket frihet under ansvar helt enkelt.

Vilka utmaningar ser du för Stena?

– Den stora utmaningen är att tackla alla de samhällsproblem vi står inför, med energikris och inflation, men samtidigt möta våra kunder på bästa sätt.

– Sen är hållbarhetsfrågan och att få ner klimattrycket nåt som känns mest i hjärtat och något jag tänker lite extra på när man pratar om att förädla sitt bestånd. Hur vi kan bygga mer resurseffektivt när det behövs fler bostäder till en ökande befolkning – det tycker jag är spännande!

TRE YRKEN SOM JAG SKULLE VILJA TESTA

Dansare
Jag gillar att uttrycka mig till musik och att vara i den kreativa närvaron som dans innebär.

Fysiker
Jag älskar matematik och att grotta ner mig i klurigheter, att ta mig an formler och beräkningar för att lösa faktiska problem. Jag hade gärna utforskat den matematiska delen av min hjärna lite mer.

Värdshusvärd
Min dröm är att äga ett värdshus, gärna i Alperna, och driva en familjär verksamhet som gäster vill komma tillbaka till.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]