Vi fångade Martin Lindvall, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna, mellan mingel och seminarier och ställde några Almedalsfrågor.
Publicerat 1 juli, 2014

Det här blir branschens Almedalssnackis

Vi fångade Martin Lindvall, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna, mellan mingel och seminarier och ställde några Almedalsfrågor.

Fastighetsägarna är på plats i Almedalen och tempot är högt. Organisationen är med och arrangerar 13 seminarier och deltar med paneldeltagare i fler än 20. Vi passade på att kolla av läget med Martin Lindvall, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna.

[ Annons ]

Vilken blir veckans snackis för fastighetsbranschen?
– Jag tror att det blir två. Det ena blir att man diskuterar att bostadsfrågan tydligare kommer att hanteras som en del av valrörelsen. Det har vi redan märkt av och fångat upp. Den andra är att det som hör ihop med bristen på bostäder. Stadsplanering, det vill säga hur vi bygger den nya staden, och allt som hör till att det tillkommer bostäder.

Vad har varit bäst hittills?
– Det allra bästa seminariet jag varit på har faktiskt inte varit fastighetsrelaterat, utan det var ett seminarium som LO arrangerade med en väldigt kunnig panel som tittade på var står partierna relativt var opinionen befinner sig. Väldigt intressant.

Vad ser du mest fram emot?
– Jag ser fram emot vårt mingel ikväll, det ser jag alltid fram emot. Sedan ser jag fram emot de människorna som jag möter när jag går runt här på gatorna i Visby.

Vad är det viktigaste med Almedalen?
– Det mest värdefulla med Almedalen är sällan att sitta på ett seminarium utan det är de möten som man har och de personer man träffar, som både är direkt kopplade till ens arbete men också de som är lite halvt kopplade till ens jobb. Dialogen, med till exempel politiker, sker på ett annat sätt här än hemmavid. Det sker spontant. Det är de personliga mötena som är viktigast. Här är många öppna för att prata på ett annat sätt, och lyssna på andra saker.

Hur har Almedalen utvecklats?
– Det har blivit större, och det är mer folk. Baksidan när det blir större är att många seminarier handlar om samma sak, och med samma personer i panelerna. Och blir Almedalen så stort att branscher sluter sig, och skapar ett eget Almedalen i Almedalen, så förlorar man de här mötena och dialogen. Och kontaktytan med politikerna blir mindre. Vill du prata med en politiker får du då sätta den i panelen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]