Karin Wanngård (S), Finansborgarråd i Stockholm.
Publicerat 8 juni, 2018

”Det gäller att kunna finansiera satsningarna också”

REPLIK: Vi samverkar gärna för en tryggare stad. Men håll er till fakta – väktarna finns på plats. Stockholm finansborgarråd Karin Wanngård (S) svarar Centerpartisterna Karin Ernlund och Ola Johansson.

Alla ska känna sig trygga i Stockholm. Stadens trygghetsskapande arbete är av högsta prioritet. Det är positivt att även Centerpartiet engagerar sig för tryggare stadsmiljöer och jag är öppen för ökad samverkan kring hur vi skapar en tryggare stad.

[ Annons ]

Det är viktigt att vi utgår från rätt fakta. Sedan december 2017 finns det väktare på plats i Husby, sju dagar i veckan.

Vi har dessutom adderat ytterligare 20 miljoner till mobila team av ordningsvakter som ska kunna närvara vid otrygga platser runt om i staden när behov uppstår.

Genom vår trygghetsfond om 200 miljoner görs insatser i stadsmiljön som förebygger brott och bidrar till ökad trygghet, säkerhet och trivsel. Tyvärr är detta något som Centerpartiet vill avskaffa om de får bestämma. Det är lätt att prata om fler satsningar på trygghet, men det gäller att kunna finansiera dem också.

Karin Wanngård

Finansborgarråd i Stockholm

Lär mer: 

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/utred-lag-for-platssamverkan-med-bid/

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Opinion ]
[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]