Gamla Enskede Bryggeri lanserar två öl till julbordet, och bryggaren Robin Johnander vill gärna bidra till stadsutvecklingen med de populära musikkvällarna.
Hur kommer julölen att smaka?
– Vi gör två. Julölen är en lättöl, en mörk lager med kanel, muskot, nejlika och apelsin. Väldigt kryddig och passar bra till Janssons frestelse. Vinter är starkölen som är mildare kryddad med bara ingefära och apelsin.
Hur ser du på er del i utvecklingen av detta område mellan Årsta och Slakthusområdet i Stockholm?
– Jag hoppas att vi kan fortsätta bidra till utvecklingen. Viktigast för oss just nu är livekvällarna med musik torsdag, fredag och lördag. Det brukar dra mycket folk och går hand i hand med bryggeriverksamheten. Vi sitter på ett rivningskontrakt, men hoppas få vara kvar även i framtiden.
Märker du ett intresse för småskalig verksamhet hos stadsutvecklarna?
– Ja, det märks tydligt att Castellum, som vi hyr av, vill att vi ska vare en del av detta. Det är en tydlig trend där fler och fler bryggerier satsar på att man ska kunna besöka och testa ölen på plats. Det finns ett stort intresse för det lokala, och för annat än det vanliga industriölet.