Publicerat 5 oktober, 2012

Design/Arkitektur: Visiondivison

En vacker form är njutbar, men arkitektur och inredning kan också väcka kluvna känslor. Vi kommer här på vår nya sida Design/Arkitektur presentera spännande svenska formgivare som både roar och oroar.

2011 fick Visiondivision i uppdrag att rita ett sommarhus. När arkitekterna träffade kunden fick de reda på att kunden var mycket förtjust i spröjs men också väl medvetna om att ingen arkitekt skulle vilja använda det.

[ Annons ]

–?Har arkitekter blivit så uppenbara att kunder redan vet vad de kan förvänta sig, tänkte vi och bestämde att nu ska de få ordentligt med spröjs, säger Anders Berensson som tillsammans med Ulf Mejergren driver arkitektbyrån Visiondivision.

Resultatet blev Spröjshuset. Ett hus som både utvändigt och invändigt består av spröjsade fönster i en modern tappning. När huset var klart startade Visiondivision ett samarbete med byggföretaget Sommarnöje för att ta fram en hel serie spröjshus.

I Spröjsserien kan du få allt ifrån en liten spröjsbod till Spröjs Mansion.
–Vi började litet och lät det sedan bara växa. Vi har redan flera internationella kunder och  jag ser framför mig Spröjs Mansion i Dubai, Hong Kong eller Los Angeles i framtiden.

På Visiondivision har de inte någon styrd idé för sin design. För Anders Berensson handlar det om att alltid utvecklas.
–?Vi vill ha en blandad portfölj och försöker alltid att skapa sådant vi inte redan gjort.

__________________________________________________

Fakta/ Visiondivision

Bakgrund: Anders Berensson och Ulf Mejergren grundade arkitektbyrån Vision­division 2005 i Stockholm. De gör både arkitekt- och designprojekt.
Verksamma i: Sverige, Argentina, USA, Holland, Mexiko och Bolivia.
Andra projekt: Hill Hut, Peak series, Slim Rack, Paper Cut Parlor, The Patient Gardener.

__________________________________________________

Är du arkitekt, designer eller formgivare och håller på med något intressant projekt. Skriv gärna ett mail till oss på redaktionen@fastighetstidningen.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]