[ Annons ]

Publicerat 29 november, 2015

Debatterat: vecka 48

Fjärrvärmedom väcker starka känslor, regeringen går vidare med förslaget om amorteringskrav och den skenande prisökningen på fastighetsavgifter saknar rimliga förklaringar. Här följer ett urval av de debatter som förts under den gångna veckan.

Stefan Ingves förespråkar en farlig väg för den svenska bostadsmarknaden. Det anser Arvid Lindqvist, analyschef Catella, och Tomas Ernhagen, chefekonom Fastighetsägarna Sverige. I Dagens Industri skriver de att effekten av Stefan Ingves föreslagna åtgärder kommer att bli mycket värre än en sprucken bostadsbubbla.

[ Annons ]

Läs debatten i Dagens Industri här.

Det är dags att börja tala klarspråk om de regelverk som gör att den svenska bostadsmarknaden inte fungerar. ”Detta är uppenbarligen politikens blinda fläck” skriver Fastighetsägarnas chefekonom Tomas Ernhagen i ett blogginlägg.
Läs hela inlägget på Fastighetsägarbloggen.

Att Växjö kommun fick igenom sitt absoluta krav på fjärrvärmeanslutning till nya småhus har väckt starka känslor. Fastighetsägarnas tidigare vd Christer Jansson menar att problemet är mer politiskt än juridiskt.
Läs hela debattartikeln i Fastighetsnytt.

Järfällas kommunalråd Mikael Jämtsved anser att regeringen skyller inskränkningarna i flyktingmottagandet på kommunerna. ”Hjälp oss att klara det istället”, skriver han i ett debattinlägg och listar flera alternativa åtgärder till den väg regeringen valt att ta.

Läs hela debattinlägget i Dagens Samhälle. 

Två kommuner – 178 000 kronors skillnad i samma fastighetsavgifter

Att kostnaderna för el, värme, vatten, avfall och avlopp ökar tre gånger snabbare än andra priser i samhället är orimligt och oförsvarbart. Det menar

HD:s politiska chefredaktör vill se mer styrning för att fler bostäder ska kunna byggas.
Läs krönikan i Helsingborgs Dagblad här

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Opinion ]
[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]