Ulla Werkell, Fastighetsägarna
Publicerat 4 november, 2016

Debatt: ”Försämrade 3:12-regler drabbar växande företag”

Förslaget att försämra 3:12-reglerna är ett farligt experiment som drabbar små och växande företag. Det skriver Fastighetsägarnas Ulla Werkell på DI Debatt tillsammans med Svenskt Näringsliv och Företagarna.

Nu är utredningen om entreprenörsskatten, eller 3:12 reglerna som de ofta kallas, klar. Uppdraget var ursprungligen att lösa problem i generationsskiften men den nya regeringen kom med tilläggsuppdraget att se över lagstiftningen mer brett och öka skatteuttaget på entreprenörskap.

[ Annons ]

Det förslag som utredningen nu presenterar innebär sammantaget kraftigt skärpt beskattning. Ulla Werkell, skatteexpert, Fastighetsägarna Sverige, Annika Fritsch, skatteexpert, Företagarna, och Richard Hellenius, skatteexpert, Svenskt Näringsliv höjer nu ett gemensamt varningens finger. På DI Debatt skriver de:
”Det medför risker för allvarliga negativa effekter för såväl företagandet som skattebaserna. Förslaget är särskilt bekymmersamt, eftersom behovet av investeringar och arbetstillfällen nu är större än på mycket länge.”

De menar att om förslagen införs kommer de att slå mot entreprenörskap, investeringar och jobb. Regeringen bör istället fortsätta den tidigare linjen med successiva lättnader i systemet.

Läs hela inlägget på DI debatt.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]