Foto: Shutterstock.
Publicerat 12 juni, 2017

De vill bygga 5 000 billiga hyresrätter i tillväxtregioner

Det nystartade bostadsbolaget Klarabo har som affärsidé att bygga hyresrätter med rimliga hyror i tillväxtorter. Nu går fastighetsprofilerna Bo Forsén och Lennart Sten in i ägarbasen.

Bostadsbolaget Klarabo har breddat sin ägarbas och tagit in sammanlagt 65 miljoner kronor. Bland de nya ägarna finns Bo Forsén, som bland annat är styrelseordförande i fastighetsbolaget Victoria Park, och Lennart Sten, ordförande i Fastighetsägarna Sverige.

[ Annons ]

Bolaget bildades i slutet av förra året med syftet att bygga och förvalta hyreslägenheter med rimliga hyror i tillväxtorter. Mats Johansson, ordförande och storägare i det noterade Malmöbolaget Zetadisplay, är grundade av bolaget och har sedan tidigare med sig Anders Pettersson, före detta koncernchef för Thule och Hilding Anders.

Vd för bolaget är Andreas Morfiadakis som under flera år varit vice vd och CFO för fastighetsbolaget Victoria Park. Han förklarar att affärsidén går ut på att uppföra ytsmarta och attraktiva hyresbostäder med rimliga hyror på orter runt om i landets tillväxtregioner. Men vilken hyresnivå som bolaget anser är ”rimlig” kan Andreas Morfiadakis ännu inte svara på.

– Lägre markkostnader och lägre produktionskostnader är de grundläggande möjligheterna för att vi kommer att kunna erbjuda billigare hyresrätter. Men det är för tidigt att ange en exakt nivå, inte minst med tanke på att vi kommer att förhandla nivåerna med Hyresgästföreningen, säger han till Fastighetstidningen.

Bolagets mål är att uppföra mellan 3 000 och 5 000 lägenheter i landets tillväxtregioner inom fem till sju år.

– Inledningsvis tittar vi brett, på flera regioner i Sverige. Den viktigaste förutsättningen är att det ska råda bostadsbrist i den kommun där vi projekterar – vilket det för tillfället är i 255 av landets 290 kommuner, säger Andreas Morfiadakis.

Primärt kommer bolaget använda det nya kapitalet till att förvärva mark och uppföra de första fastigheterna. Därefter har Klarabo som avsikt att under 2018 genomföra en börsnotering.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]