[ Annons ]

Bild: Stockholms stad
Publicerat 10 oktober, 2018

De utvecklar Slakthusområdets gator

Slakthusområdet utanför Stockholm ska omvandlas till en ny stadsdel. Nu är det klart att det blir Norconsult som ansvarar för gatuprojekteringen av området.

Det är Team väg och trafik på Norconsult som kommer att arbeta med gatuprojekteringen av Slakthusområdet, strax söder om Stockholms innerstad och en del av Globenområdet. Uppdragsledare är Viktoria Söllvander och hon ser fram emot att vara en del av utvecklingen av området.

[ Annons ]

– Det är ett jättestort uppdrag som känns kul att vinna. Det ger ett bra utgångsläge för vårt team inför nya förfrågningar för liknande projekt. Området är dessutom välkänt tack vare närheten till Globen, säger hon i ett uttalande.

Byggstart är satt till 2019 och en första inflyttning är beräknad till 2022. 2030 ska hela området vara klart. Enligt Viktoria Söllvander blir det en stor utmaning att omvandla Slakthusområdet utan att påverka dess unika karaktär.

– Den industriella karaktären på nuvarande byggnader i området ska bevaras, och man vill även få samma karaktär på de nya byggnaderna. Vi vill hitta lösningar som fungerar för alla trafikslag och trafikanters olika behov – utan att göra avkall på gestaltningen. Ett exempel är att man vill ha gaturum där gående och bilar samsas i lågfartsgator, säger Viktoria Söllvander.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]