[ Annons ]

Bild: Skanska
Publicerat 8 september, 2020

De utvecklar Skanskas Göteborgskontor

Skanska har beslutat att flytta sitt Göteborgskontor till det egna projektet Citygate. Då tar man hjälp av Strategisk Arkitektur, som utvecklar kontoret.

Strategisk Arkitektur och Skanska har tidigare jobbat tillsammans i flera projekt, inklusive Skanskas huvudkontor Entré Lindhagen i Stockholm. Därför kanske det inte är så överraskande att parterna samarbetar vid Skanskas flytt till Citygate.

Strategisk Arkitektur hjälper Skanska med analys av behov, samt gestaltning av lokaler och inredning för cirka 400 medarbetare i Citygate. Det nya kontoret omfattar 5 300 kvadratmeter, anpassade för flexibla arbetssätt som främjar samverkan och fokuserat arbete och som upplevs öppet och välkomnande.

[ Annons ]

Citygate, som certifieras med LEED och WELL, är ritat av Henning Larsen Architects och blir nordens högsta kontorshus med 36 våningar. Det är även 

– Vi är glada och stolta över att än en gång få hjälpa Skanska med sina egna lokaler, och vi ser fram emot att jobba vidare med Göteborgskontorets utformning och inredning. Det finns en stark hållbarhetsprofil för byggnaden och är ett av Skanskas värdeord och fokusområden. Att vårt arbete ska ligga i framkant gällande både byggd och mänsklig hållbarhet känns extra spännande, säger Christian Hörgren, ansvarig arkitekt på Strategisk Arkitektur.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]