[ Annons ]

Bild: BSK Arkitekter
Publicerat 8 februari, 2018

De utvecklar ny stadsdel i Hagalund

Det blir BSK arkitekter och Veidekke som får uppdraget att skapa en ny stadsdel i Hagalund. 23 000 kvadratmeter kontor drygt 600 bostäder ska utvecklas vid den nya tunnelbanestationen.

Tanken med det nya Hagalundprojektet är att göra Solnavägen till en levande boulevard. Den är i dag hårt trafikerad ochmålsättningen är att skapa en inkluderande stadsdel. BSK Arkitekter och Veidekke vann uppdraget med konceptet ”Gränssprängande” som ska ”nytt offentligt rum för alla invånare i Södra Hagalund.”

[ Annons ]

– Vårt förslag ger ett nytt, grönskande stadsrum med innovativt utformade byggnader som gör det möjligt att dela resurser och kunskap. Det här ska bli en miljö som verkligen inspirerar till möten och samarbete. Vi ser fram emot att tillsammans med Veidekke och Solna stad ta arbetet vidare i ett kompetent, engagerat team, säger Lise-Lott Söderlund, chefsarkitekt på BSK Arkitekter.

Detaljplanen omfattar kontorshus och tre bostadskvarter med butiker i gatuplan. De uppförs i anslutning till den nya tunnelbanestationen Hagalund, som förbinder T-centralen med Arenastaden och Barkarby. Inflyttning i kontorshuset och bostäderna är planerad till 2022 respektive 2024.
I och med arbetet med Hagalund flyttar Veidekke sitt Stockholmskontor från Solna Business Park till Solnavägen.

– Vi valde BSK Arkitekter för deras gedigna kunskap och långa erfarenhet av att skapa levande, hållbara städer, vilket är en viktig framgångsfaktor i det här projektet. Stark arkitektur är en nyckel i utvecklandet av hälsosamma arbetsplatser och ett modernt boende för kommande generationer, säger Kristian Ericsson, chef för strategisk affärsutveckling på Veidekke.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]