[ Annons ]

Foto: United Spaces.
Publicerat 18 november, 2020

De tror på coworking – även efter corona

United Spaces slår upp portarna till sina nya coworkingytor i Stockholm efter nyår. Samtidigt spår man en ljusframtid för kontorskonceptet, även efter corona.

United Spaces Torsgatan har plats för 500 medlemmar och har utvecklats i Stockholms Gasverks och Stockholm Vattens gamla byggnad på Torsgatan i centrala Stockholm.

Under en presentation av de nya lokalerna sa United Spaces vd vd Yvonne Sörensen Björud att hon tror starkt på coworkingkonceptet, även när pandemin är över.

[ Annons ]

– Vi följer noga de undersökningar som nu görs om hur folk upplever att jobba hemma och vad det är man saknar. Vi tror att efter corona kommer kontoret mer och mer att utvecklas till en mötesplats, tillade Yvonne Sörensen Björud.

United Spaces Torsgatan öppnar den 11 januari och hittills har 100 personer tecknat medlemskap. Jugendbyggnaden som inhyser de nya ytorna ritades av arkitekten Ferdinand Boberg, som även ligger bakom Kungliga Huvudpostkontoret på Vasagatan och NK-huset.

– Vi har velat lyfta det typiska som finns på plats och lägga till något passande nytt, sade Maja Bernvill, arkitekt och kreativ chef på arkitektur- och designansvariga Specific Generic.

Den omfattande och känsliga renoveringen av Stockholms Gasverks och Stockholm Vattens gamla kontors- och administrationsbyggnad har genomförts av ett Stockholms ledande byggföretaget, Zengun.  Coworking-företaget United Spaces är idag ett helägt dotterbolag till fastighetsbolaget Castellum.

– Det extra roligt att få öppna i en sådan här fastighet som också ägs av Castellum, avslutade vd Yvonne Sörensen Björud sin presentation på tisdagens pressvisning av nya United Spaces Torsgatan i Stockholm.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]