Förändringsagenterna tillsammans med Stena Fastigheters ledningsgrupp.
Publicerat 29 augusti, 2018

De skapade en digital granne

Under sommaren har sex unga entreprenörer fått möjligheten att, som sommarjobb, utveckla en idé för att öka tryggheten i Stena Fastigheters boendemiljö.

Slutprodukten blev en app-prototyp, Stina, som ska fungera som en digital granne. Appen samlar trygghetsfunktioner som ska främja grannsamverkan för både säkerhet, trivsel och involvering.

[ Annons ]

Programmet kallas Förebildarna och är ett initiativ av organisationen Ung handlingskraft, som vill lyfta framtidens entreprenörsförmågor. De sex medverkande personerna fick i slutet av sommaren presentera sin innovation för Stena Fastigheters ledningsgrupp.

– Vi tycker att det är viktigt att involvera ungdomarna och ta del av deras innovativa lösningar på hur man skapar trygga och trivsamma kvarter. Därför erbjöd vi några av våra unga hyresgäster detta viktiga sommarjobb, säger Sari Isberg, Relationsförvaltare på Stena Fastigheter Göteborg.

Förebildarna har sedan 2016 låtit unga utveckla sitt entreprenörsskap genom att skapa och driva projekt som bidrar till samhället.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]