[ Annons ]

Niclas Söör, vd Dospace, och Olof Pergament, vd på House Be. Foto: Dospace/House Be
Publicerat 16 augusti, 2021

De satsar på coworking utanför storstäderna

House Be och Dospace slår sina påsar ihop och utvecklar coworkingytor utanför storstäderna. Målet är att skapa Sveriges största coworkingnätverk.

House Be är verksamma i norra Sverige och Dospace i Mellansverige, bägge med sju enheter i respektive region. Tillsammans har de 1 100 medlemmar som delar på 15 000 kvadratmeter 

coworking-yta. Nu inleder de alltså ett samarbete för att ytterligare utveckla coworkingscenen utanför storstäderna.

[ Annons ]

Bakgrunden till samarbetet är en växande efterfrågan av flexibilitet hos företag och arbetstagare utanför storstadsregionerna. När fler arbetar hemifrån söker sig företag till flexibla lösningar somockså ger möjligheter till socialt umgänge, kompetensutveckling och att bygga ett nätverk när man väl är på arbetsplatsen. Något som coworking erbjuder.

Olof Pergament, vd på House Be, säger det även finns en ökad efterfrågan från företag som har medarbetare utspridda i olika städer. 

– I stället för att binda upp sig långsiktigt på ett eget kontor kan de genom coworking snabbt starta noder när behovet av att etablera sig uppstår. Det är mer flexibelt och förbättrar möjligheten för deras medarbetare utvecklas, bygga nätverk och ha roligt på jobbet. Dessutom är det ofta billigare. Genom samarbetet med Dospace kan vi erbjuda flexibla lösningar i moderna kontor över stora delar av landet, säger han i ett uttalande.

Niclas Söör, vd Dospace, menar att nya hybrida arbetssätt även gör att företag även kan rekrytera människor som sitter långt borta geografiskt men som besitter rätt kompetens.

– Allt fler bolag öppnar upp för att attrahera och anställa kompetens runt om i landet. Det viktiga är inte var de bor utan vad de kan. Dessa företag kan dra stor nytta av vårt samarbete med House Be. De kanske sitter på vår anläggning i Linköping och har lyckats rekrytera en stjärna som bor i Sundsvall. Då kan den personen sätta sig hos House Be. Vi vill genom samarbetet underlätta för företag, oavsett storlek, att hitta hybridlösningar för kontoret som gör att de kan nå sin fulla potential, säger han.

Dospace är en coworkingaktör med säte i Linköping och finns utöver det i dagsläget i Norrköping, Jönköping och Gävle med en uttalad stark tillväxtresa framför sig.

House Be är en coworkingaktör med säte i Åre och finns utöver det i Umeå, Sundsvall, Östersund, Härnösand och Örnsköldsvik. House Be fortsätter att expandera och öppnar bland annat en ny enhet i Skellefteå tidigt 2022.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]