[ Annons ]

Publicerat 6 november, 2017

De samarbetar för mer hållbar bilanvändning

Wallenstam erbjuder, genom ett samarbete med biluthyrningsföretaget Avis, sina hyresgäster poolbilar att hyra. Hyresgäster i Stockholm, Göteborg och Uppsala erbjuds därmed ett alternativ till att äga egen bil.

Från och med nästa år kommer samtliga Wallenstams 7700 bostadshyresgäster och 1000 företagshyresgäster i Stockholm, Göteborg och Uppsala kunna hyra särskilda poolbilar genom biluthyrningsföretaget Avis. Projektet, Wallenstam Drive, som startades 2014 hade under pilotstadiet Hertz och Sunfleet som samarbetspartner och var då begränsat till hyresgäster i Göteborg.

[ Annons ]

– Långsiktig hållbarhet är viktigt för oss och det känns förstås väldigt bra att kunna erbjuda våra hyresgäster ett bra ekonomiskt och miljömässigt alternativ till att äga en bil genom Wallenstam Drive, säger Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam AB.

– Det här är för oss ett första och viktigt steg i Sverige avseende poolbilslösning, vilket vi ser mycket fram emot. Vi är väldigt glada att kunna genomföra denna unika satsning tillsammans med Wallenstam och bidra till ett mer hållbart resande för deras hyresgäster, säger Ole Grønvold, vd på Avis Skandinavien.

Samarbetet gäller i tre år och innebär att hyresgäster genom en digital boknings- och betalningslösning kan boka poolbil till ett rabatterat pris utifrån sina behov. Avtalet träder i kraft i början av 2018.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]